Over Judith Sluijsmans

Mijn naam is Judith. Aangenaam!

Als mama van 3 zonen (°2012, °2014, °2018), waarvan de oudste en jongste heftig allergisch voor noten, melk, ei (en een aantal diertjes en pollen), heb ik ondervonden dat leven met een allergie een uitdaging is voor iedereen in het gezin. Uiteraard voor het kind zelf, maar ook voor de bredere omgeving; ouders en grootouders, leerkrachten, ...

Ik merkte een behoefte aan relevant advies en duidelijke informatie voor het leven van elke dag. Daarom heb ik de praktische allergie-ervaringen uit ons gezin verzameld en gekoppeld aan psychosociale benaderingen en aandachtig ouderschap. Dit geheel aan bruikbare tips, handvaten en inzichten vormt de leidraad voor allergiecoaching.

Ik ben psychologe (2003, K.U.Leuven) en startte mijn loopbaan vanuit een bedrijfsgeoriënteerde invalshoek in recrutering en loopbaancoaching.  In 2013 zette ik de stap naar onafhankelijkheid en professionele vrijheid en richtte ik advies- en coachingpraktijk Konsilora op. Sindsdien begeleid ik mensen tijdens hun unieke zoektochten, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. In de wereldtaal Esperanto staat Konsilora voor ”gouden raad”. Een beetje goede raad is nooit mis, toch?

Als vrouw op de aardbol, mama van drie, en partner van Kim geniet ik van een bruisend (gezins)leven.  Ook Kim is zelfstandig ondernemer, dus ‘Werk’ en ‘Privé’ bewegen in ons huishouden mooi - lees met momenten hectisch - naast elkaar.  Bovendien leven we in verwarrende tijden en is er 'overal' behoefte aan rust en balans.  De dagen zijn zelden saai te noemen, maar bieden uiteraard de nodige uitdagingen.  Om de vinger -letterlijk & figuurlijk- aan de pols te houden, verdiepte ik me in meditatie, mindful ouderschap en gevoelontwikkeling.  Inmiddels ben ik gecertificeerd mindfulnesscoach en transformatiecoach (Script-As-Methode), al zeggen de titels me persoonlijk niet zo veel. Ik werk op basis van eenvoudige en herkenbare levensinzichten, mildheid, aanvaarding, en jawel; een vleugje humor.